Balkonrenovatie of Balkonreparatie?

Soms lees je in het nieuws dat een galerijplaat “zomaar” is afgebroken van een flatgebouw. Dit ontstaat echter nooit ‘zomaar’ ineens maar is vaak een proces van jaren waarin geen (goed) onderhoud heeft plaatsgevonden. Een levensgevaarlijke situatie, die we vaak tegenkomen.

Een zorgvuldige balkonrenovatie kan problemen voorkomen en de veiligheid weer garanderen, maar helaas blijkt dat sommige bedrijven een minder zorgvuldige aanpak hanteren bij balkonreparaties. Om die reden  laten wij u graag zien waar u minimaal op moet letten om de veiligheid te kunnen blijven garanderen.

Balkonrenovatie

Het zorgvuldig herstellen van het draagvermogen van balkons en galerijen

Wanneer het draagvermogen van een balkon of galerij afneemt, zijn de gevolgen voor iemands persoonlijke veiligheid en voor de omgeving niet te overzien.

Het draagvermogen van de galerij kan door verschillende oorzaken te gering zijn geworden. De meest bekende oorzaken zijn:

  • Fouten die bij de bouw al gemaakt zijn
  • Onjuiste positionering van de constructieve wapening
  • Onjuiste afmetingen van de constructieve wapening
  • Maar ook hele simpele oorzaken als het gebruiken van strooizout om de galerij ijsvrij te houden

Deze acties zorgen ervoor dat de wapening in de vloer onvoldoende functioneert met als gevolg dat de vloer kan afbreken. Dit kan een zichtbaar zijn maar ook een onzichtbaar (sluipend) proces zijn als eventuele scheuren keurig zijn afgedekt met verf of een vloercoating. Mocht u een vermoeden hebben dat de vloeren niet meer veilig zijn, dan raden wij aan direct in actie te komen en contact met ons op te nemen voor het inplannen van een schade opname en deskundige balkonreparatie.

Balkonreparatie met een VVUV-systeem

Vogel B.V. heeft jaren geleden het VVUV-systeem (Verankeringssysteem voor Uitkragende Vloeren) ontwikkelt, een zorgvuldig uitgevoerde herstelmethode voor dit type vloeren. Na het toepassen van deze methode is de galerijvloer weer jaren veilig. Bij dit VVUV-systeem worden carbonstaven vanaf de voorzijde van uw balkon of galerijvloer ingeboord en verlijmd.

Om enige indruk te krijgen van het systeem en de beperkte overlast kunt u kijken naar dit korte filmpje.

Betonschades en problemen

Balkonreparaties zijn het verhelpen van niet levensbedreigende betonschades of andere problemen aan uw balkon, denk hierbij bijvoorbeeld o.a. aan:

  • Lekkage
  • Veroudering van het beton (carbonatatieschade)
  • Corrosieschade (betonrot) aantasting door zouten
  • Brandschade
  • Chemische aantasting

Ook hiervoor heeft Vogel BV de oplossingen in huis.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Veel gestelde vragen

Wat kost balkonreparatie?

Het exacte kostenplaatje voor balkonreparatie kan variëren, afhankelijk van de omvang van de schade, de gebruikte materialen en de specifieke eisen van het project. Voor een nauwkeurige offerte kun je contact opnemen via vogel@vogel-bv.nl of telefonisch via 078 610 04 00.

Hoe kan je beton repareren?

Betonreparatie is een specialistisch werk dat verschillende technieken en methoden omvat. Afhankelijk van het type en de omvang van de schade wordt voor een bepaalde methode van betonreparatie gekozen.

Bij Vogel BV maken we gebruik van de volgende technieken:

- Spuitbeton;
- Betoninjectie;
- Hydrodemolition;
- En meer.

Het is essentieel om een professioneel bedrijf in te schakelen voor betonreparaties om de kwaliteit en duurzaamheid van het gerepareerde beton te waarborgen.

Waarom kiezen voor balkonrenovatie?

Balkonrenovatie is niet alleen mooi voor het oog, maar draagt ook bij aan de veiligheid en levensduur van het balkon. Door tijdig te kiezen voor renovatie, kunnen verdere schades en – daarmee gepaard hogere kosten – voorkomen worden.

Bovendien kan een gerenoveerd balkon de algehele waarde van een woning of gebouw verhogen.

Direct contact met onze specialisten?