Over Vogel

In 1897 is Vogel opgericht als stukadoorsbedrijf, maar in de jaren daarna is Vogel B.V. in Zwijndrecht uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van totaalonderhoud en renovatie van beton. Door steeds de nieuwste vindingen op de voet te volgen en op de juiste wijze toe te passen heeft Vogel een deskundige, betrouwbare reputatie opgebouwd op het gebied van betononderhoud en renovatie en internationaal aanzien verworven.

Medio 2023 zijn de missie, visie en kernwaarden van Vogel als volgt gedefinieerd:

Vogel Missie:

Vogel wil een betrouwbare, duurzame partner zijn en opdrachtgevers optimaal ontzorgen t.a.v. duurzame betononderhoud- en betonrenovatieprojecten.’

Vogel realiseert deze missie, door naast opdrachtgevers te staan en ze hoogwaardige oplossingen te bieden voor de uitdagingen waar ze op het gebied van (constructief) betononderhoud in de breedste zin, voor staan.

Vogel wil voor alle medewerkers een betrouwbare werkgever zijn en zorgdragen voor een gezonde, positieve en veilige werkomgeving.’

Vogel realiseert deze missie, door het welzijn van het individu centraal te zetten en de ontwikkeling van het individu en teams alle ruimte te geven.’

Vogel Visie:

Behoud is mogelijk door duurzaam onderhoud.’ Betonconstructies zijn duurzaam toekomstbestendig, door het tijdig plegen van onderhoud en het uitvoeren van constructieve maatregelen bij functiewijzigingen.

Ofwel kortom:

Behoud door duurzaam onderhoud

Om de essentie van deze ‘slogan’ te kunnen waarborgen hanteert Vogel een aantal essentiele uitgangspunten, omgezet naar de volgende 4 kernwaarden.

Vogel Kernwaarden:

Projecten en gedrag van de organisatie en de medewerkers binnen Vogel, dienen te acteren op basis van de volgende kernwaarden:

 • Veiligheid
 • Kwaliteit
 • Welzijn
 • Eerlijk & oprecht

Kwaliteit en innovatie

Kwaliteit en innovatief vermogen; de Vogel vakmensen stáán voor hun werk.  Zij werken met de meest moderne middelen aan een eindproduct dat hoogwaardig en duurzaam is. In het Vogel laboratorium en de eigen werkplaats wordt continu gewerkt aan vernieuwende oplossingen. In de Vogel filosofie is vernieuwing echter nooit een doel op zich maar stelt iedere verbetering Vogel nog meer in staat om klanten zo optimaal mogelijk te adviseren en zo volledig mogelijk te ontzorgen.

De vele voordelen van innovaties ervaart Vogel in het onderzoek en de toepassing van preventieve systemen, zoals kathodische bescherming en binnen de andere specialistische disciplines, die ze zich eigen hebben gemaakt. Een hoog ontwikkelingsniveau, actuele vakkennis, specifieke ervaring en een passie voor beton zijn dan ook de belangrijkste bouwstenen in de DNA van Vogel specialisten.

Certificaten

Al sinds 1988 werkt Vogel met een Intern Kwaliteits Bewakingssysteem (IKB) volgens de beoordelingsrichtlijnen betonreparatiebedrijven. Deze certificerende instelling oefent regelmatig controles  uit op de procedures ten aanzien van de organisatie, materieel en materialen en op de vakbekwaamheid van het personeel. Lees hier meer over alle Vogel certificaten en lidmaatschappen.

Geen uitdaging gaat ons te ver

Vogel heeft alles onder één dak en is een zeer gespecialiseerde totaalaannemer met gepassioneerde experts op het gebied van

 • Onderzoek
 • Inspectie
 • Advies
 • Slopen
 • Reparatie
 • Levering
 • Installatie

De indrukwekkende klantenlijst die in de loop der jaren is opgebouwd, is het ultieme bewijs dat opdrachtgevers het waarderen dat zij bij Vogel tijdens complete betonrenovatieprojecten te maken hebben met één gesprekspartner.

Allround specialist

Als aannemer van renovatie- en onderhoudswerken begeleidt en realiseert Vogel, tot ver over de grens, de meest uiteenlopende projecten.Deze variëren in omvang van kleine balkons tot grote infrastructurele bouwwerken, parkeergarages, fabrieken en woon- en kantoorgebouwen. Met een compleet dienstenpakket.

Vogel maakt deel uit van de Mourik-groep en is een werkmaatschappij van Mourik Infra B.V.

De Mourik-groep is het verzamelpunt voor alle disciplines binnen de groep. Hoewel alle activiteiten zijn ondergebracht in verschillende bedrijven, ligt onze focus juist op het samenbrengen van alle kennis en ervaring die we hebben, zodat we onze opdrachtgevers een totaalconcept kunnen bieden. De nadruk ligt hierbij op wederzijds vertrouwen en samenwerking. Het beleid is erop gericht niet de grootste, maar wel de beste te zijn.

Vanwege de toenemende vraag naar kathodische bescherming door Belgische opdrachtgevers is begin 2020 Vogel Belgium n.v. opgericht. Vogel Belgium n.v. maakt deel uit van Mourik n.v. en Vogel BV. Website: www.vogelbelgium.be

Vogel bestaat al meer dan 125 jaar!

Als Vogel zijn we trots op ons 125-jarig jubileum en we nemen u dan ook graag mee terug in de tijd om te laten zien hoe het ooit is begonnen.

Machiel Vogel, richtte in 1897 het stukadoorsbedrijf Vogel op. Het bedrijf deed toen met name stucwerk zoals ‘witten’ en bracht stucplafonds aan in bedrijfspanden en woonhuizen.

Begin jaren ’30 nam Johan Hinrich Suhr het stokje van Machiel Vogel over en veranderde Vogel in J.H.S. Vogel. Johan werkte niet alleen keihard maar zorgde ook voor een flinke groei van het bedrijf en hij ontwikkelde het uiterst hoogwaardige en zeer succesvolle betonemaille.

In augustus 1945 kwam Vogel met een nieuwe ontwikkeling, de zogenaamde ‘kristalkalk’ bespuitingen. Deze uitvinding van de heren Vogel en Van Oijen Sr. resulteerde in de ‘KristalCementGraniet bespuiting’, een techniek die tot op de dag van vandaag frequent wordt gebruikt in zowel utiliteitsbouw als in de weg- en waterbouw.

In de jaren ’50 transformeerde Vogel langzaam van stukadoorsbedrijf naar een betonreparatiebedrijf.

Sinds 30 jaar opereert Vogel onder de vleugels van familiebedrijf Mourik. Door continu te blijven innoveren en te investeren in medewerkers, apparatuur en materiaal is Vogel uitgegroeid tot een toonaangevend betonreparatiebedrijf dat zijn gelijke niet kent in Nederland en België.

Ons 125-jarig jubileum hebben we vooral te danken aan onze medewerkers. Bij Vogel werken uitsluitend specialisten die in veel gevallen hun hele werkende leven bij Vogel werken. Het komt zelfs voor dat er meerdere generaties uit een en dezelfde familie bij ons werken. Dat is niet alleen leuk maar vooral erg belangrijk, want betonreparatie vergt zeer specialistische kennis en vakmanschap.

Naast de mensen die Vogel maken, is er nog een belangrijke eigenschap die diep in de genen van Vogel verankerd ligt: het op tijd inspringen op nieuwe ontwikkelingen en jezelf soms opnieuw uitvinden. Toen Vogel werd opgericht bestond er immers nog geen beton. En toen er wel beton was, hoefde dat nog niet meteen gerepareerd te worden.  We zijn wie we zijn omdat we op tijd kansen zagen en altijd hebben ingezet op innovatie.