Over Vogel

Wat in 1897 werd opgericht als stukadoorsbedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf voor totaalonderhoud: Vogel B.V. in Zwijndrecht. Met renovatie en reparatie van beton hebben we een vertrouwde en deskundige reputatie opgebouwd.

Wij hebben een marktleidende positie bereikt door steeds de nieuwste vindingen op de voet te volgen en op de juiste wijze toe te passen.

Kwaliteit en innovatie

Kwaliteit en innovatief vermogen; onze vakmensen stáán voor hun werk.  Wij werken met moderne middelen aan een eindproduct dat hoogwaardig en duurzaam is. In ons eigen laboratorium en werkplaats hebben we gewerkt aan de vernieuwende oplossingen die Vogel groot hebben gemaakt. In onze filosofie is vernieuwing geen doel op zich; het is de verbetering die telt.

Dat ervaren we in het onderzoek en de toepassing van preventieve systemen, zoals kathodische bescherming. Maar ook specialistische disciplines, die we ons inmiddels naast de vele andere eigen hebben gemaakt. Ontwikkelingsniveau, actuele vakkennis en specifieke ervaring zijn belangrijke kenmerken.

Certificaten

Sinds 1988 werken wij met een Intern Kwaliteits Bewakingssysteem (IKB) volgens de beoordelingsrichtlijnen betonreparatiebedrijven. De certificerende instelling oefent hier regelmatig controle op uit. Zowel op de procedures ten aanzien van de organisatie, materieel en materialen, als op de vakbekwaamheid van het personeel. Lees hier meer over onze certificaten en lidmaatschappen.

Geen uitdaging gaat te ver

Wij zijn een totaalaannemer en hebben alles onder één dak, zoals:

  • Onderzoeken
  • Inspecteren
  • Adviseren
  • Slopen
  • Repareren
  • Leveren
  • Installeren

Een indrukwekkende klantenlijst die we in de loop der jaren hebben opgebouwd is hiervan het beste bewijs. Voor complete betonrenovatieprojecten heeft u één gesprekspartner.

Allround specialist

Onze kennis en ervaring reiken tot over de grens. Als aannemer van renovatie- en onderhoudswerken begeleiden en realiseren we de meest uiteenlopende projecten. Variërend in omvang van kleine balkons tot grote infrastructurele bouwwerken, parkeergarages, fabrieken en woon- en kantoorgebouwen. Met een compleet dienstenpakket.

Vogel maakt deel uit van de Mourik-groep en is een werkmaatschappij van Mourik Infra B.V.

De Mourik-groep is het verzamelpunt voor alle disciplines binnen de groep. Hoewel alle activiteiten zijn ondergebracht in verschillende bedrijven, ligt onze focus juist op het samenbrengen van alle kennis en ervaring die we hebben, zodat we onze opdrachtgevers een totaalconcept kunnen bieden. De nadruk ligt hierbij op wederzijds vertrouwen en samenwerking. Het beleid is erop gericht niet de grootste, maar wel de beste te zijn.

Vanwege de toenemende vraag naar kathodische bescherming door Belgische opdrachtgevers is begin 2020 Vogel Belgium n.v. opgericht. Vogel Belgium n.v. maakt deel uit van Mourik n.v. en Vogel KB BV. Website: www.vogelbelgium.be

Vogel bestaat dit jaar 125 jaar!

Als Vogel zijn we trots op ons 125-jarig jubileum en we nemen u dan ook graag mee terug in de tijd om te laten zien hoe het ooit is begonnen.

Machiel Vogel, richtte in 1897 het stukadoorsbedrijf Vogel op. Het bedrijf deed toen met name stucwerk zoals ‘witten’ en bracht stucplafonds aan in bedrijfspanden en woonhuizen.

Begin jaren ’30 nam Johan Hinrich Suhr het stokje van Machiel Vogel over en veranderde Vogel in J.H.S. Vogel. Johan werkte niet alleen keihard maar zorgde ook voor een flinke groei van het bedrijf en hij ontwikkelde het uiterst hoogwaardige en zeer succesvolle betonemaille.

In augustus 1945 kwam Vogel met een nieuwe ontwikkeling, de zogenaamde ‘kristalkalk’ bespuitingen. Deze uitvinding van de heren Vogel en Van Oijen Sr. resulteerde in de ‘KristalCementGraniet bespuiting’, een techniek die tot op de dag van vandaag frequent wordt gebruikt in zowel utiliteitsbouw als in de weg- en waterbouw.

In de jaren ’50 transformeerde Vogel langzaam van stukadoorsbedrijf naar een betonreparatiebedrijf.

Sinds 30 jaar opereert Vogel onder de vleugels van familiebedrijf Mourik. Door continu te blijven innoveren en te investeren in medewerkers, apparatuur en materiaal is Vogel uitgegroeid tot een toonaangevend betonreparatiebedrijf dat zijn gelijke niet kent in Nederland en België.

Ons 125-jarig jubileum hebben we vooral te danken aan onze medewerkers. Bij Vogel werken uitsluitend specialisten die in veel gevallen hun hele werkende leven bij Vogel werken. Het komt zelfs voor dat er meerdere generaties uit een en dezelfde familie bij ons werken. Dat is niet alleen leuk maar vooral erg belangrijk, want betonreparatie vergt zeer specialistische kennis en vakmanschap.

Naast de mensen die Vogel maken, is er nog een belangrijke eigenschap die diep in de genen van Vogel verankerd ligt: het op tijd inspringen op nieuwe ontwikkelingen en jezelf soms opnieuw uitvinden. Toen Vogel werd opgericht bestond er immers nog geen beton. En toen er wel beton was, hoefde dat nog niet meteen gerepareerd te worden.  We zijn wie we zijn omdat we op tijd kansen zagen en altijd hebben ingezet op innovatie.