Betonreparatie & betonrenovatie

Vogel B.V. wordt veelvuldig betrokken bij betonreparatie en betonrenovatie. Met onze specialistische inbreng zorgen wij ervoor dat verschillende elementen hun betrouwbaarheid en functie weer terugkrijgen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan betonnen vloeren, gevels, balkons, muren en hele galerijen.

Wij voeren deze werkzaamheden uit voor woningbouwverenigingen en VvE’s, maar niet voor particuliere opdrachtgevers. Voor inspectie- en betonherstel werkzaamheden aan de begane grondvloer (bijvoorbeeld een Kwaaitaalvloer) van uw woning kunt u wel als particulier bij ons terecht.

Zo hebben wij bij Vogel B.V. betonreparatie mogen uitvoeren in winkelcentra en flats. Maar wist u dat ook uniekere projecten van onze betonrenovatie oplossingen gebruik hebben gemaakt? In ons portfolio komt u bijvoorbeeld ook oude forten, monumenten en zelfs de Afsluitdijk tegen.

Is uw beton aan renovatie toe? Wij helpen u dus graag en bieden de oplossing die hierbij past. Bij Vogel B.V. kijken we altijd eerst naar wat het probleem of de oorzaak precies is.

Het probleem dat beton met zich mee kan brengen

Beton is een heel sterk en duurzaam bouwmateriaal. Het materiaal wordt samengesteld uit cement (het bindmiddel) en toevoegingen als steenslag, zand of grind. Door de hoge druksterkte en duurzaamheid wordt het veel als bouwmateriaal gebruikt. Ook iets dat heel sterk en duurzaam is, kan echter kapot gaan. Bij Vogel weten we dat er verschillende oorzaken aan de nodige betonreparatie en betonrenovatie vooraf kunnen gaan.

Wat gaat er precies aan uw betonproblemen vooraf? De meest voorkomende factoren die ervoor zorgen dat betonrenovatie of betonreparatie nodig zijn, zijn:

  • Lekkage
  • Brandschade
  • Zouten of chemische middelen die u gebruikt voor gladheidsbestrijding en schoonmaken
  • Veroudering van beton (carbonatieschade)
  • Betonrot (corrosieschade)

Zo heeft ieder probleem of iedere oorzaak een eigen oplossing. In ieder geval zullen wij kijken naar de beste betonrenovatie of betonreparatie oplossing voor u.

De oplossing

Voor de betonrenovatie en betonreparatie gebruiken wij een breed scala aan methodes. Deze methodes selecteren wij voor uw specifieke probleem of oorzaak. Een aantal veel gebruike herstelmogelijkheden zijn:

  • Scheuren herstellen door middel van injecteren
  • Schade herstellen aan het beton. Wij kunnen dit handmatig repareren. Een veelgebruikt middel is tevens het aanbrengen van spuitbeton
  • Corrosieschade (betonrot) verhelpen door middel van het aanbrengen van kathodische bescherming
  • Vloeren voorzien van nieuwe coatinglagen
  • Constructies versterken door middel van het aanbrengen van koolstofwapening (CVK)

Alle betonrenovatie en betonreparatie werkzaamheden worden uitgevoerd door getraind en opgeleid personeel. Bij Vogel zijn échte betonreparateurs in dienst.

Bij betonreparatie en betonrenovatie werken we met verschillende materialen. Vertrouwde merken zijn onder andere BASF, MC bouwchemie, Sika, Cugla, Weber-Beamix en Grouttech. Wij voldoen hierbij aan de eisen die voortkomen uit de specificaties van deze fabrikanten. Daarbij houden wij vast aan de geldende normen op dit gebied. De NEN-EN 1504 en de CUR aanbeveling 118 zijn bijvoorbeeld te allen tijde een uitgangspunt.

Garantie op onze betonrenovatie en betonreparatie

Ja, wij geven garantie na betonrenovatie of betonreparatie! Dit is voor ons geen probleem. Dit komt door de sterke combinatie die wij bij Vogel kunnen bieden. Voor goed advies, een juiste aanpak, goed opgeleid personeel én gebruik van de beste materialen bent u bij ons aan het juiste adres.

Heeft u behoefte aan meer informatie of heeft u nog vragen over onze betonrenovatie of betonreparatie? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Veel gestelde vragen

Werken jullie door heel Nederland?

Ja, wij werken in principe in heel Nederland en Vlaanderen. Wij moeten wel zo eerlijk zijn om te melden dat wij voor kleine reparaties boven de lijn Amsterdam – Arnhem niet echt concurrerend kunnen zijn qua prijs. De reisafstand voor ons personeel is voor kleine projecten te groot.

Kunnen jullie elke betonschade repareren?

Wij kunnen elke betonschade repareren. Met onze specialistische kennis zullen wij uw schade beoordelen en met een passend advies komen.

Krijgen wij garantie op de uitgevoerde werkzaamheden?

Wij geven een standaard VBR garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Worden de werkzaamheden uitgevoerd volgens een bepaalde norm?

De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de regels zoals deze staan omschreven in de CUR aanbeveling 118 – 2015 “specialistische instandhoudingstechnieken – repareren van beton”. In deze aanbeveling staat exact omschreven aan welke voorwaarden en eisen de door ons uit te voeren werkzaamheden moeten voldoen.