Betonreparatie & betonrenovatie

Vogel B.V. wordt veelvuldig betrokken bij betonreparatie en renovatie van beton. Met onze specialistische inbreng zorgen wij ervoor dat verschillende elementen hun betrouwbaarheid en functie weer terugkrijgen. Denk hierbij aan vloeren, gevels, balkons, muren en hele galerijen.

Is uw beton aan renovatie toe? Wij bieden de oplossing! Maar wat is nu precies het probleem?

Het probleem

Beton is een heel sterk en duurzaam bouwmateriaal. Maar ook iets dat heel sterk en duurzaam is, gaat helaas soms kapot. Hiervoor zijn vele oorzaken aan te wijzen.

Externe factoren die uw beton kunnen aantasten, zijn lekkage en brandschade. Daarnaast kan het materiaal aangetast worden door zouten of chemische middelen. Veroudering van beton (carbonatieschade) en betonrot (corrosieschade) ontkomt u soms helaas ook niet aan.

Wij hebben altijd een oplossing om beton te repareren, wat de oorzaak ook is.

De oplossing

Voor de betonrenovatie en betonreparatie gebruiken wij een breed scala aan methodes. Deze methodes selecteren wij voor uw specifieke probleem of oorzaak. Een aantal veel gebruike herstelmogelijkheden zijn:

  • Scheuren herstellen door middel van injecteren;
  • Schade herstellen aan het beton. Wij kunnen dit handmatig repareren of door middel van het aanbrengen van spuitbeton;
  • Corrosieschade (betonrot) verhelpen door middel van het aanbrengen van kathodische bescherming;
  • Vloeren voorzien van nieuwe coatinglagen;
  • Constructies versterken door middel van het aanbrengen van koolstofwapening (CVK).

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door getraind en opgeleid personeel: échte betonreparateurs!

Bij betonreparatie werken we met de materialen van onder andere BASF, MC bouwchemie, Sika, Cugla, Weber-Beamix en Grouttech. Wij voldoen hierbij aan de eisen die voortkomen uit de specificaties van deze fabrikanten. Daarbij houden wij vast aan de geldende normen op dit gebied: de NEN-EN 1504 en de CUR aanbeveling 118.

Garantie

Ja, wij geven garantie! Dit is voor ons geen probleem. Dit komt door de sterke combinatie van goed advies, de juiste aanpak, goed opgeleid personeel én gebruik van de beste materialen.

Veel gestelde vragen

Werken jullie door heel Nederland?

Ja, wij werken in principe in heel Nederland en Vlaanderen. Wij moeten wel zo eerlijk zijn om te melden dat wij voor kleine reparaties boven de lijn Amsterdam – Arnhem niet echt concurrerend kunnen zijn qua prijs. De reisafstand voor ons personeel is voor kleine projecten te groot.

Kunnen jullie elke betonschade repareren?

Wij kunnen elke betonschade repareren. Met onze specialistische kennis zullen wij uw schade beoordelen en met een passend advies komen.

Krijgen wij garantie op de uitgevoerde werkzaamheden?

Wij geven een standaard VBR garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Worden de werkzaamheden uitgevoerd volgens een bepaalde norm?

De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de regels zoals deze staan omschreven in de CUR aanbeveling 118 – 2015 “specialistische instandhoudingstechnieken – repareren van beton”. In deze aanbeveling staat exact omschreven aan welke voorwaarden en eisen de door ons uit te voeren werkzaamheden moeten voldoen.