Betonreparatie & – renovatie

Vogel wordt veelvuldig betrokken bij betonreparaties en renovatie van beton. Vloeren, gevels, balkons, muren en galerijen krijgen door onze specialistische inbreng hun betrouwbaarheid en functie terug.

Het probleem

Beton is een heel sterk en duurzaam bouwmateriaal. Maar ook iets dat heel sterk en duurzaam is, gaat helaas soms kapot. Hiervoor zijn vele oorzaken aan te wijzen:

Lekkage, veroudering van het beton (carbonatieschade), corrosieschade (betonrot), aantasting door zouten, brandschade, chemische aantasting en nog vele andere oorzaken.

Wij hebben altijd een oplossing om beton te repareren, wat de oorzaak ook is.

De oplossing

Voor de betonrenovatie en -reparatie gebruiken wij een breed scala aan methodes die voor uw specifieke probleem worden geselecteerd. Een aantal herstelmogelijkheden:

  • Scheuren herstellen door middel van injecteren
  • Schade herstellen aan het beton door middel van handmatig repareren of het aanbrengen van spuitbeton
  • Corrosieschade (betonrot) verhelpen door middel van het aanbrengen van kathodische bescherming
  • Vloeren kunnen worden voorzien van nieuwe coatinglagen
  • Constructies versterken door middel van het aanbrengen van koolstofwapening (CVK)

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door getraind en opgeleid personeel: echte betonreparateurs!

Bij betonreparatie werken we met de materialen van o.a.: BASF, MC bouwchemie, Sika, Cugla, Weber-Beamix en Grouttech. Wij voldoen hierbij aan de eisen die voortkomen uit de specificaties van deze fabrikanten en de geldende normen op dit gebied: de NEN-EN 1504 en de CUR aanbeveling 118.

Garantie

Door de combinatie van een goed advies, de juiste aanpak, goed opgeleid personeel en werken met de beste materialen is het afgeven van garantie geen probleem.

Veel gestelde vragen

Werken jullie door heel Nederland?

Ja, wij werken in principe in heel Nederland en Vlaanderen. Wij moeten wel zo eerlijk zijn om te melden dat wij voor kleine reparaties boven de lijn Amsterdam – Arnhem niet echt concurrerend kunnen zijn qua prijs. De reisafstand voor ons personeel is voor kleine projecten te groot.

Kunnen jullie elke betonschade repareren?

Wij kunnen elke betonschade repareren. Met onze specialistische kennis zullen wij uw schade beoordelen en met een passend advies komen.

Krijgen wij garantie op de uitgevoerde werkzaamheden?

Wij geven een standaard VBR garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Worden de werkzaamheden uitgevoerd volgens een bepaalde norm?

De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de regels zoals deze staan omschreven in de CUR aanbeveling 118 – 2015 “specialistische instandhoudingstechnieken – repareren van beton”. In deze aanbeveling staat exact omschreven aan welke voorwaarden en eisen de door ons uit te voeren werkzaamheden moeten voldoen.