Onderhoud monumenten

Beton wordt als een modern materiaal beschouwd. Terecht natuurlijk, want vrijwel ieder gebouw of civiele constructie wordt vandaag de dag met behulp van dit hoogwaardige materiaal gerealiseerd. Waar we echter vaak niet bij stilstaan, is dat de eerste betonnen bouwwerken al meer dan honderd jaar oud zijn: monumenten.

Onderhoud monumenten: het probleem

In de negentiende eeuw werd veelvuldig gebruik gemaakt van (ongewapend) beton voor o.a. verdedigingswerken, waterbouwkundige werken, bruggen, riolen, vloeren en tegels. Met de komst van gewapend beton, omstreeks 1880, werd het materiaal steeds vaker constructief gebruikt. Eerst door middel van in het werk gestort beton. Later ook met behulp van prefab betonelementen.

Helaas worden we vandaag de dag geconfronteerd met ernstige aantasting van het beton van monumenten. Gelukkig zijn er inmiddels vele methodes om deze problemen op te lossen. Methodes zoals betere bouwmaterialen, verbetering van het oorspronkelijke ontwerp en goede manieren om de schade blijvend te verhelpen. Vogel is trots dat zij aan de wieg stond van de ontwikkelingen ten aanzien van betonreparatie en -renovatie.

 

De oplossing voor monumenten

We repareren de monumenten volgens de nieuwste technieken met materialen die we aanpassen aan de aard van de oude ondergrond.

We werken met de volgende technieken:

  • Het injecteren van scheuren.
  • Het handmatig repareren van betonschade
  • Het repareren van schade met behulp van spuitbeton
  • Het repareren van het beton met kathodische bescherming
  • Het aanbrengen van lijmwapening

Ervaring

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door getrainde en opgeleide betonreparateurs, die al vele jaren in dit vakgebied werken.

Vogel B.V. heeft een lange referentielijst met werkzaamheden aan monumenten.

 

 

Veel gestelde vragen

Hoe kom ik aan de referentielijst?

Neemt u a.u.b. contact met ons op, dan zorgen wij ervoor dat u deze lijst per post of e-mail ontvangt.