Vogel heeft al ruim 250 flats met uitkragende galerijvloeren hersteld met uniek VVUV-systeem

Nadat in 2011 een galerijvloer van een flat is bezweken, is Vogel hard aan de slag gegaan om een goede oplossing te ontwikkelen voor het versterken van uitkragende galerijplaten en balkons.

Balkon- en galerijvloeren weer veilig

Het gepatenteerde VVUV-systeem van Vogel (VVUV staat voor Vogel Verankeringssysteem voor Uitkragende Vloeren) is een herstelmethode voor vrij uitkragende vloeren waarvan de constructieve veiligheid niet gewaarborgd is. Na toepassing van deze methode is de veiligheid van de balkon- of galerijvloer weer optimaal hersteld.

Uniek VVUV-systeem

Het VVUV-systeem bestaat uit het inboren van gaten in de kopse kant van de uitkraging tot in de achterliggende balk of vloer. Dit gebeurt door middel van speciale holle diamant boormachines, waarbij nauwelijks sprake is van geluidsoverlast. De gaten worden exact geboord op die locaties die vooraf door de constructeur zijn aangegeven. Na het reinigen en drogen van de gaten worden speciaal daarvoor ontworpen carbonstaven in de gaten verlijmd. Op grond van onderzoek en wijze van aanbrengen, kunnen wij, in tegenstelling tot andere verankeringssystemen, een 100% vullingsgraad bereiken. Bovendien hebben de, onder geconditioneerde omstandigheden, vervaardigde carbonstaven een constante kwaliteit.

Uitgebreid getest

Het systeem is in een proefopstelling met twee bezwijk-/belastingsproeven op deugdelijkheid getest. Dergelijke bezwijkproeven zijn absoluut een must om te aan kunnen tonen of, met de berekeningen van o.a. de constructeur en de combinatie van materialen, de uiteindelijke doelstellingen worden behaald. Aantoonbaar is dat er sprake is van een behoorlijke overcapaciteit ten opzicht van de gestelde eisen die minimaal gesteld worden. Bovendien waarschuwt de constructie. Hierdoor kan het plotseling bezwijken van de constructie, zoals gebeurde bij de Antillenflat in Leeuwaarden, niet optreden.

Kostenbesparing

Inmiddels is een universeel hulpstuk ontwikkeld. Hiermee kan de boorinstallatie, met handhaving van het aanwezige spijlen hekwerk,  worden geïnstalleerd. Dit heeft geresulteerd in een kostenbesparing ten opzichte van de, per project op maat gemaakte, boormallen. Dit kostenvoordeel heeft zich in een groot aantal gevallen geuit in een lagere aanneemsom. Daarnaast heeft er ook een ontwikkeling plaatsgevonden in het versneld drogen van de gaten en het verwerken van de carbonstaven bij lagere temperaturen. Ook dit resulteert uiteindelijk in een verlaging van de kosten, waarvan u als gebruiker van profiteert.

Onderhoudsvrij systeem voor betonherstel

Dit systeem voor betonherstel is volledig onderhoudsvrij. Bovendien is het systeem onzichtbaar. Bij uitwendige staalconstructies wordt het aanzicht van uw gebouw veranderd. Er dienen dan procedures met betrekking tot welstand te worden gevoerd. Deze kosten en handelingen kunt u met het VVUV-systeem van Vogel B.V. besparen.

Ruime ervaring

Inmiddels hebben we al meer dan 250 flats met uitkragende galerij- of balkonvloeren voorzien van ons unieke VVUV-systeem. Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op en vraag ook gerust naar onze referentielijst!