KCG betonafwerking

Met KCG betonafwerking bekleden we beton of metselwerk met een mooie beschermende laag.

Betonafwerking: het probleem

Bij KristalCementGraniet, kortweg KCG praten we niet alleen over een probleem. We hebben het eigenlijk over een esthetisch product. Over smaak valt te twisten: de ene vindt beton mooi, de ander vindt het maar niks. Daarom wordt er vaak metselwerk voor gezet, een plaat geplaatst of men brengt een laag verf aan. Dit schilderen wordt ook vaak toegepast na reparatie van het beton: het maskeert de reparatieplekken. Maar wat als je een andere betonafwerking wilt?

De oplossing voor betonafwerking

Wij brengen al meer dan 70 jaar KCG betonafwerking aan. Een decoratieve beschermlaag voor beton. Het beton bespuiten we na een voorbehandeling met een speciale drager die bestaat uit een mengsel van cementgebonden materialen en een speciale lijm. In de nog natte laag spuiten we minerale korrels. De korrels blijven hangen in de lijmlaag; je ziet dus de korrel en de lijmlaag onafhankelijk van elkaar.

Hierdoor kunnen we in overleg met de opdrachtgever de kleur en structuur van de laag bepalen. De keuze van de korrels is enorm groot, verschillende materialen, kleuren en maten. De korrels worden gemaakt door het malen of breken van de grondstoffen.

We werken met verschillende grondstoffen: o.a. graniet, basalt, grind, kwarts. Iedere minerale korrel is toe te passen. Ook gebruiken we glas. Het glas in de laag breekt het licht op een hele speciale manier wat een erg mooi aanzicht geeft.

Voordelen KCG betonafwerking

Werken met KCG betonafwerking heeft een aantal voordelen:

  • Het is erg milieuvriendelijk: de korrels zijn in principe een restproduct uit de natuursteen industrie en de drager bestaat voor een groot deel uit normaal cement.
  • Het past goed in een beleid om CO2 terug te dringen in de ontwerpfase van een gebouw
  • Het heeft een enorm lange levensduur
  • Het is onderhoudsarm

Het materiaal gaat enorm lang mee, ook zonder onderhoud. Zo hebben we Radio Kootwijk, het monument op de Veluwe, in 1959 bekleed met KCG. Het eerste echte onderhoud is uitgevoerd in 2014, 55 jaar na het aanbrengen. Hierbij is de laag schoongemaakt en zijn er kleine schades gerepareerd. De schade kwam voort uit werkzaamheden aan het onderliggende beton. De KCG laag is nog steeds in een top conditie.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door goed getraind en opgeleid personeel die werkzaam zijn bij Vogel B.V. Gediplomeerde betonreparateurs die speciaal zijn opgeleid in het aanbrengen van dit materiaal. De werkzaamheden voeren we uit met de materialen die we zelf selecteren en op kwaliteit bewaken.

Veel gestelde vragen

Kan ik zelf het materiaal kiezen?

Ja, u kunt zelf aangeven welke materialen u mooi vindt om te gebruiken. Wij kunnen u hier uiteraard bij adviseren.