Industrieel betononderhoud

Bij de bouw van fabrieksgebouwen en industriële installaties wordt enorm veel beton gebruikt. Vogel voert industrieel betononderhoud uit op fabriekslocaties door heel Nederland en Vlaanderen.

Betononderhoud: het probleem

Beton wordt op veel locaties zwaar belast door de inwerking van het productieproces. Ook zijn er veel problemen met het beton door oorzaken die uit de bouw voortkomen. Zoals verkeerd ontwerp en onzorgvuldige uitvoering tijdens de bouw. Ook komt het vaak voor dat het gebouw voor een ander doel gebruikt wordt dan waar het voor ontworpen is. Het beton gaat kapot door deze invloeden.

Beton reparatie: de oplossing

Het repareren van beton op fabriekslocaties is een specialisme. In de uitvoering is het meestal compleet iets anders dan normaal betononderhoud. Het uitvoeren van werkzaamheden op een draaiende fabriek vraagt speciale aandacht voor de mensen die het uitvoeren, de te gebruiken materialen, het in te zetten gereedschap en de machines. Veel fabrieken hanteren eisen die hoger liggen dan de overheid stelt.

Wij zijn sinds een jaar of 60 actief met betononderhoud op fabriekslocaties in verschillende takken van de industrie.

Wij werken voor:

  • Raffinaderijen
  • Chemische fabrieken
  • Opslag- en verladingscomplexen
  • Graanverwerking
  • Brouwerijen

Samenwerking

Bij veel fabrieken werken we samen met onze zusterbedrijven uit de Mourik groep. We maken hierbij gebruik van de expertise van betononderhoud die de gehele groep heeft opgebouwd bij een klant. Hierdoor heeft de klant maar te maken met één organisatie.

Voor ieder betononderhoud stellen wij een, speciaal voor het werk gemaakt, kwaliteits- en veiligheidsplan op dat met de opdrachtgever besproken wordt. Dit doen we voordat we starten met de werkzaamheden.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door speciaal getraind en opgeleid personeel. Ieder personeelslid is in het bezit van een veiligheidspaspoort en een VCA diploma.

De werkzaamheden voeren we bij Vogel uit met de materialen die we speciaal voor de specifieke toepassing selecteren.