Flatbewoners halen opgelucht adem: herstel van de galerijen gestart.

Nog even op de tanden bijten, maar voor de bewoners van de flat van wbv WaterwegWonen aan de Zwaluwenlaan is er eindelijk echt licht aan het einde van de tunnel. Ons VVUV team is gisteren in Vlaardingen gestart met het aanbrengen van de versterkingen.

VLAARDINGEN – De Vereniging-Eigen-Bewoners-Eerst haalt opgelucht adem. Dat hadden woordvoerders John Jans en Jennifer Brederveld met hun medebewoners enigszins feestelijk willen delen. Toch laten ze het leggen van de spreekwoordelijke eerste steen even voorbij gaan. “Waterweg Wonen vond het niet zo’n goed idee. Toch hebben we bij de start van de werkzaamheden wel iets in petto”.

Bouwplaats

“De aannemer gaat woensdag (vandaag, red.) aan de slag”, bevestigt WaWo’s manager bedrijfsvoering René van der Heijden, eraan toevoegend dat Vogel maandag al startte met het inrichten van de bouwplaats. In de andere woonkolossen met betonschade wordt het euvel eveneens aangepakt. “Na de Zwaluwenlaan volgt de Fazantlaan en vervolgens de Aalscholverlaan.” Het complex aan de Koninginnelaan wordt op een andere manier aangepakt door een andere aannemer dan Vogel B.V. Ook voor dit complex is eind vorig jaar de omgevingsvergunning verleend en loopt nu de bezwarentermijn van zes weken. “We gaan ervan uit om daar ook in het eerste kwartaal te kunnen beginnen.”

“Content”, zoals Jans het noemt, “zijn we vooral, dat er voor onze flat gekozen is voor Vogel als aannemer. Dat bedrijf heeft ervaring met betonschade en werkt zonder veel overlast en volgens het meest veilige systeem.”

‘Hard geknokt’

Daarmee komt voor het VEBE-duo vooralsnog geen einde aan de inspanningen. “We hebben er echt hard voor geknokt, met veel mensen gepraat en veel zaken uitgezocht. Daarnaast hebben we leden van de gemeenteraad benaderd, de wethouder gesproken en met Waterweg Wonen overlegd. Maar ons ‘werk’ is nog niet gedaan. We blijven het nauwlettend volgen. Pas als alles klaar is, sluiten we het boek.”

Bron: Groot Vlaardingen
Door Gerard S. Verver