Grondige aanpak parkeergarage Haarlem

      

De renovatie van de parkeergarage in Haarlem moest oorspronkelijk gereed zijn voor de zomer van 2024. Tijdens de eerste werkzaamheden ontdekte Vogel echter al dat er sprake was van enorme betonschade en veel te beschermen wapening in het beton van de vloeren, de kolommen en de wanden van de garage.

Vogel adviseerde de opdrachtgever over te schakelen naar een compleet andere, veel grondigere aanpak. Uiteindelijk heeft Vogel de betonschade in de vloeren gesaneerd met behulp van hogedruk water (2500 bar), de vloervelden voorzien van extra wapening in een hoogwaardige betonnen druklaag om de toegenomen vloerbelasting te kunnen opnemen) en het KB-systeem verzwaard, uitgebreid en aangepast op de aangetroffen situatie.

Daarbij zijn uiteindelijk maar liefst drie verschillende KB-systemen toegepast:

  • Circa 7.000 m2 Titanium anode strips met variërende afmetingen en onderlinge afstanden
  • Titanium cilinder anodes, ingeboord in de flanken van meer dan 100 kolommen
  • Bijna 400 m2 geleidende coating.

Na het aanbrengen van het KB-systeem op de reeds gerepareerde vloeren is de volledige vloer voorzien van een nieuwe beton afwerkvloer en afgewerkt met het zogeheten OS 11B systeem; een volwaardig waterdicht en slijtvaste toplaag voorzien van nieuwe parkeervakken.

Inmiddels is de eerste fase gereed en is de begane grond begin december weer opengesteld. De contouren van het eindresultaat zijn inmiddels zichtbaar. Rest ons nog de kelderverdieping op dezelfde voortvarende wijze aan te pakken.

Complimenten voor al onze collega’s die hier een aandeel aan gehad hebben.

Een prachtig werk, zowel in de uitvoering als het opgeleverde eindresultaat

.