Kees Jan Mourik slaat 1e paal voor het nieuwe bedrijfspand van Vogel B.V. en Vogel Kathodische Bescherming B.V.

Woensdag 4 september jl. heeft Kees Jan Mourik, CEO van moederbedrijf Mourik uit Groot-Ammers, de eerste paal voor het nieuwe bedrijfspand van Vogel B.V. en Vogel KB B.V. aan de Wattstraat in Zwijndrecht geslagen.

Nadat Lennart Mulder, directeur van Vogel, in een korte toespraak de gevolgde weg naar de keuze van de locatie en het ontwerp van het pand had verteld, overhandigde hij aan Kees Jan Mourik, volgens een oude traditie voor geluk tijdens de bouw en alle jaren daarna, een zilveren gulden met het verzoek om deze munt onder de heipaal te leggen en daarna deze paal de grond in te slaan.

Nadat Kees Jan Mourik de munt onder de heipaal had gelegd, sloeg hij met enige hulp van de heiploeg de eerste paal de grond in. Het slaan van de eerste paal werd vervolgens met koffie en gebak afgerond.

Met het slaan van de eerste paal is de bouw van het nieuwe bedrijfspand van Vogel B.V. en Vogel KB B.V. officieel van start gegaan. De planning is dat de nieuwbouw rond de bouwvak van 2020 in gebruik genomen gaat worden.

Met de keuze voor Zwijndrecht blijft het begrip Vogel Spuitbeton Zwijndrecht van kracht in de markt.

In het kader van energiebesparing en duurzaamheid zal onder de begane grond vloer, in de gevels en op de daken materialen met een hoge isolatiewaarde worden toegepast. In het pand wordt ledverlichting toegepast, vinden verwarming, koeling en ventilatie plaats met behulp van een VRF-installatie, wordt het pand niet op het gasnet aangesloten en worden op de daken zonnepanelen geplaatst.