Vogel bestaat 125 jaar!

We zijn trots op ons 125-jarig jubileum en nemen u dan ook graag mee terug in de tijd om te laten zien hoe het ooit is begonnen.

Machiel Vogel, richtte in 1897 het stukadoorsbedrijf Vogel op. Het bedrijf deed toen met name stucwerk zoals ‘witten’ en bracht stucplafonds aan in bedrijfspanden en woonhuizen.

Begin jaren ’30 nam Johan Hinrich Suhr het stokje van Machiel Vogel over en veranderde Vogel in J.H.S. Vogel. Johan werkte niet alleen keihard maar zorgde ook voor een flinke groei van het bedrijf en hij ontwikkelde het uiterst hoogwaardige en zeer succesvolle betonemaille.

In augustus 1945 kwam Vogel met een nieuwe ontwikkeling, de zogenaamde ‘kristalkalk’ bespuitingen. Deze uitvinding van de heren Vogel en Van Oijen Sr. resulteerde in de ‘KristalCementGraniet bespuiting’, een techniek die tot op de dag van vandaag frequent wordt gebruikt in zowel utiliteitsbouw als in de weg- en waterbouw.

In de jaren ’50 transformeerde Vogel langzaam van stukadoorsbedrijf naar een betonreparatiebedrijf.

Sinds 30 jaar opereert Vogel onder de vleugels van familiebedrijf Mourik. Door continu te blijven innoveren en te investeren in medewerkers, apparatuur en materiaal is Vogel uitgegroeid tot een toonaangevend betonreparatiebedrijf dat zijn gelijke niet kent in Nederland en België.

Naast de mensen die Vogel maken, is er nog een belangrijke eigenschap die diep in de genen van Vogel verankerd ligt: het op tijd inspringen op nieuwe ontwikkelingen en jezelf soms opnieuw uitvinden. Toen Vogel werd opgericht bestond er immers nog geen beton. En toen er wel beton was, hoefde dat nog niet meteen gerepareerd te worden.

We zijn wie we zijn omdat we op tijd kansen zagen en altijd hebben ingezet op innovatie en het vinden van de beste oplossing.