KCG betonafwerking, wat is dat?

De afkorting KCG staat voor Kristal Cement Graniet. KCG is een speciale afwerking aan te brengen op metselwerk of beton. Het is een manier om het metselwerk of beton een decoratievere uitstraling te geven.

Metselafwerking of betonafwerking met natuurproducten

KCG is het resultaat van het aanbrengen van een product op basis van natuurlijke cementgebonden grondstoffen, onmiddellijk gevolgd door het inspuiten met korrels van natuurproducten (graniet, marmer, kwarts etc.) Naast natuursteenkorrels kunnen ook andere materialen zoals bijvoorbeeld glas al of niet in combinatie met natuursteenkorrels worden toegepast.

Het effect van KCG betonafwerking

De korrels worden gemengd met gebroken glas, hierdoor wordt een oppervlak gecreëerd dat het licht op een zeer aparte manier breekt. Het effect is verbazingwekkend! De uitstraling lijkt bijzonder veel op een terrazzo afwerklaag. Het is niet chemisch milieubelastend en heeft een extreem lange levensduur.

Jarenlange ervaring met KCG

KCG maakt al meer dan 70 jaar deel uit van het dienstenpakket van Vogel B.V. en is in de afgelopen decennia op vele honderdduizenden m2 als verfraaiende conservering aangebracht op beton en metselwerk. Radio Kootwijk is een bekend monument dat begin jaren 60 met KCG is bekleed. Over ervaring gesproken.

Enkele voordelen van KCG

  • Het is erg milieuvriendelijk: de korrels zijn in principe een restproduct uit de natuursteen industrie en de drager bestaat voor een groot deel uit normaal cement.
  • Het past goed in een beleid om CO2 terug te dringen in de ontwerpfase van een gebouw
  • Het heeft een enorm lange levensduur
  • Het is onderhoudsarm
  • Het heeft carbonatatieremmende eigenschappen

Waar is KCG betonafwerking toe te passen?

Door de ideale combinatie van technische en esthetische eigenschappen kunnen we KCG toegepassen op de meest uiteenlopende locaties. Enkele voorbeelden: vuurtorens, watertorens, viaducten, bruggen, haven- en kustlichten, kantoorgebouwen, liftschachten, woningen e.d. Daarnaast wordt het ook toegepast als alternatief op met terrazzo beklede oppervlakken.

Wilt u weten wat Vogel B.V. u kan leveren op het gebied van KCG afwerking? Zoekt u een oplossing voor een specifiek probleem? Of wilt u graag een afspraak maken om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken? Neem contact met ons op!