Gietvloeren

Vogel B.V. is gespecialiseerd in het renoveren en afwerken van zowel oude als nieuwe gietvloeren.

Vakmanschap en deskundigheid

Het voorbewerken en het aanbrengen van vloerafwerkingen vereist vakmanschap en deskundigheid, dit hebben wij in eigen huis. De vloerafwerkingen worden altijd uitgevoerd met producten van gerenommeerde fabrikanten.

Wat zijn gietvloeren?

Een gietvloer is een gladde afwerkvloer die op een dragende vloer wordt aangebracht door middel van gieten.
Enkele voordelen van gietvloeren:

  • Slijtvast
  • Duurzaam
  • Onderhoudsarm
  • Vloeistofdicht
  • Naadloos
  • Gemakkelijk te reinigen

Afhankelijk van de toepassing kunnen gietvloeren ook hoog chemisch resistent of antistatisch uitgevoerd worden.

Hoe wordt een gietvloer aangebracht?

Het aanbrengen van een goede gietvloer vraagt nogal wat handelingen, elke laag moet volledig droog zijn voordat er met de volgende stap verder gegaan kan worden. In het kort ziet het systeem er als volgt uit: De voorbehandeling bestaat uit het (stofarm) stralen of schuren en stofvrij maken van de ondergrond. Vervolgens wordt er een primer als gronderingslaag aangebracht. Afhankelijk van de vlakheid van de ondergrond wordt er of een tussenlaag ( schraplaag) aangebracht. Hierop volgt het aanbrengen van de daadwerkelijke gietvloer, deze is in de gekozen kleur. Afhankelijk van het gekozen systeem kan er nog een (kleurloze) seallaag over het geheel aangebracht worden.

Gericht advies nodig?

Elke toepassing vraagt weer andere eigenschappen van een kunststof vloer. Onze adviseurs helpen u graag bij het bepalen van de juiste soort epoxy troffelvloer.

Direct contact met onze specialisten?