Galerijen in Rotterdam versterkt en weer constructief veilig.

Wanneer je vanuit het noorden via de A13 Rotterdam binnen rijdt zie je net voor het Klein Polderplein een markante flat aan de linkerkant met van Leeuwen Buizen Zwijndrecht op het dak.

Het gebouw is van de “Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam” en omvat 200 appartementen voor senioren. Een mooi, goed onderhouden complex. Compleet gerenoveerd en voorzien van nieuwe stalen hekwerken met glazen panelen. Net na de laatste renovatie moest het gebouw onderzocht worden volgens de regels van de CUR 248, het gebouw is namelijk gebouwd in de risico periode. Gezien de manier van bouwen zou er een probleem kunnen zijn met de wapening in de vrij uitkragende balkons en galerijen. En dat probleem was er dus…..De galerijen moesten per direct worden ondersteund met stempels!

VVUV een bewezen systeem voor herstel uitkragende galerijvloeren.

De eigenaar moest hierna op zoek naar een oplossing. Op die zoektocht moest rekening worden gehouden met vele zaken: zo min mogelijk aanpassingen aan de nieuwe leuningconstructie, geen schade of aanpassing aan de galerij ophogingsconstructie en dat alles met zo weinig mogelijk overlast voor de bewoners.

Na alle mogelijke oplossingen bestudeerd te hebben heeft de opdrachtgever gekozen voor het VVUV systeem. Een bewezen systeem met een enorm lange referentielijst.

Op de foto zie je de flat in 1971, toen nog met Cinzano op het dak. Het was toen al een markant punt van de stad Rotterdam. Dat is 48 jaar geleden, het Klein Polderplein was nog niet eens klaar! Na aanbrengen van het VVUV systeem zal het gebouw er ook nog vele jaren constructief veilig kunnen blijven staan.

Lees hier meer over het herstel van uitkragende galerijvloeren.