Herstel uitkragende galerijvloeren (VVUV) Leyenhoven Den Haag

Nadat in 2011 een galerijvloer is bezweken, zijn gebouweigenaren opgeroepen onderzoek te doen. Naar aanleiding van de CUR248 dienen uitkragende platen van complexen uit de jaren 60 en 70 onderzocht te worden op hun constructieve veiligheid. Na onderzoek bleken zowel de balkons als de galerijen van het complex Leyenhoven aan de Volendamlaan in Den Haag niet te voldoen aan de gestelde eisen voor veiligheid.

Na archiefonderzoek en diverse metingen op locatie door derden bleken zowel de balkons als de galerijen van het complex aan de Volendamlaan in Den Haag niet te voldoen aan afkeurniveau. Het versterken van de balkons en galerijen werd gegund aan Vogel.

Leyenhoven Den Haag aanbrengen VVUV systeem

VVUV-systeem

Het VVUV-systeem is speciaal door Vogel zelf ontwikkeld voor herstel uitkragende galerijvloeren. Er zijn reeds honderden complexen middels ons VVUV-systeem versterkt. Vele gemeentes zijn bekend met ons systeem, waardoor de vergunningsprocedures vaak probleemloos verlopen.

Voordelen

Ons gepatenteerde VVUV-systeem blinkt uit in de zeer beperkte geluidsoverlast. Daarnaast biedt het systeem nog meer voordelen. Omdat de werkzaamheden vanaf een hoogwerker uitgevoerd worden, kunnen bewoners te allen tijde zonder belemmering gebruik maken van hun voordeur en hoeven zij niet thuis te blijven tijdens de werkzaamheden. Hakken in de galerijvloeren is niet nodig en dus worden de dekvloer en de vloercoating niet aangetast.

Nogmaals de belangrijkste voordelen op een rijtje:

• Galerijen en balkons blijven gedurende uitvoering volledig toegankelijk.
• Onze medewerkers  hoeven niet in de woning te komen.
• Bewoners hoeven niet thuis te blijven.
• Geen vaste steigers nodig dus geen risico voor toename woninginbraken.
• Vloercoating en/of dekvloer op uw balkon of galerij worden niet beschadigd.
• Het VVUV systeem hoeft alleen op die plaatsen worden aangebracht waar versterking nodig is. Dit levert een flinke kostenbesparing op.
• Uitvoering is nagenoeg geluidsarm. De gaten worden met diamantboor technieken aangebracht.
• Geen geluidsoverlast zoals bijvoorbeeld bij hakken of droog boren.
• Uitvoering is volledig trillingvrij.
• Geen stofvorming.
• Uitvoeringsduur is kort. Bewoner kan balkon snel weer gebruiken.

Na enkele weken uitvoering waren de balkons en galerijen weer volkomen veilig en voldoen deze aan de huidige geldende normen. Vervolgens kon de tijdelijke ondersteuningsconstructie verwijderd worden en waren de balkons klaar voor de zomer!

Werkwijze herstel uitkragende galerijvloeren

Klik hier voor meer informatie en een filmpje over onze werkwijze met het VVUV-systeem.

Vraag ook gerust naar onze referentielijst van reeds uitgevoerde werken.