Bij de uitbreiding van een fabriekshal in Nieuwerkerk a/d IJssel bleek een deel van de bestaande vloer minder capaciteit te hebben dan de rest van de vloer. De opdrachtgever had de wens om de toelaatbare vloerbelasting van dit deel gelijk te trekken aan de rest van de vloer.

Het versterken van de vloer betrof een uitdagend project omdat niet alleen de kanaalplaatvloer, maar ook de balken en de consoles versterkt moesten worden.

Vogel heeft de ruim 700 vierkante meter kanaalplaatvloer versterkt met 2.000 meter aan carbon lijmlamellen, de 12 onderliggende balken versterkt door het aanbrengen van 5 carbon lijmlamellen en 24 RELAST ankers per balk en de 9 consoles versterkt door ze te voorzien van een externe stalen beugel bestaande uit UNP-profielen en draadeinden.

Voor het aanbrengen van de 24 RELAST-ankers zijn maar liefst 288 getrapte boorgaten geboord tussen de bestaande wapening in de balk.

Dankzij deze grondige versterking van het vloeroppervlak, die Vogel heeft uitgevoerd binnen 2 maanden, is de toelaatbare vloerbelasting verdubbeld.