Restauratie Rijksmonument Chabot museum Rotterdam

Het Chabot Museum is gevestigd in een monumentale villa in het Museumpark in Rotterdam. Het museum is gewijd aan de Nederlandse kunstschilder en beeldhouwer Henk Chabot.

Bijzondere collectie

De verzameling van het museum bevat onder meer de collectie van Schortemeijer van werken uit de jaren twintig en een collectie van 26 werken uit de Tweede Wereldoorlog, afkomstig uit de privé verzameling van mevrouw Tol-Breugem.

Onderhoud en restauratie monumenten

Het museum is gevestigd in een witte villa uit 1938 die ontworpen is voor C.H. Kraaijeveld in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid door de architecten Gerrit Willem Baas (een ex-medewerker van Brinkman en Van der Vlugt) en Leonard Stokla, de voormalige chef de bureau van architect Kromhout. De villa is een Rijksmonument. Het onderhoud en restaureren van jonge monumenten van beton is een specialiteit van Vogel B.V.. Dit was één van de redenen dat Molenaar architecten, de restauratie architect, contact gezocht heeft met ons bedrijf.

Speciale eisen

Tijdens een vorige restauratie was het beton al een keer gerepareerd waarbij geen rekening gehouden is met de speciale eisen die gelden bij het repareren van dit soort oude constructies. Hans Nooren, commercieel technisch adviseur van Vogel B.V. en lid van het advies orgaan binnen deze sector, heeft de architect in dit proces begeleid waarna wij de opdracht kregen voor de restauratie van de gevels en het dak van het museum in Rotterdam.