Betonrenovatie – project Hemels Wonen – Pauluskerk – Den Haag

 In januari dit jaar zijn we betrokken geraakt bij een project in Den Haag. Het betreft de transformatie van de Pauluskerk in luxe appartementen.

Het kerkgebouw dateert uit de jaren 50 en is opgebouwd uit betonnen elementen en bakstenen. Kenmerkend zijn de betonnen ramen die in diagonale vlakken verdeeld zijn. Het valt in de categorie wederopbouwarchitectuur wat hedendaags meer waardering krijgt.

Historisch beton

Gedurende de uitvoering van het project door Giesbers Rotterdam Bouw B.V. ontstond behoefte aan een specialist voor het herstel van historisch beton.

De inzet van Vogel binnen dit project was in eerste instantie voor het herstel van de betonnen ramen en dakgoten. Deze zijn op kleur gerepareerd, zo goed mogelijk passend bij de huidige kleur van het beton.

 

Betoninjectie

Vervolgens is inpandig  de kelder met uitbreiding waterdicht gemaakt middels injecteren. Gezien de omvang van de lekkages is dit in meerdere fases uitgevoerd.

Tevens is een betonnen trap met uitgesleten treden naar de kelder gerenoveerd. Nieuwe stalen stootstrippen zijn aangebracht en de betonnen treden zijn gerepareerd.

Tevreden opdrachtgever

Sluitstuk van het werk was het versterken van de appartementsvloeren op de begane grond. Gezien de naderende opleverdatum moest dit binnen zeer kort tijdsbestek gerealiseerd worden. Deze uitdaging zijn we aangegaan met positief resultaat. Opdrachtgever Giesbers was zeer content met de inzet/betonrenovatie van Vogel.