Betonreparatie beschadigde console

Recent is Vogel B.V. twee keer benaderd voor het repareren van een aanrijschades aan betonnen consoles. De vraag kwam beide keren van een ingenieursbureau dat ervaring had met ons versterkingssysteem voor uitkragende vloeren (VVUV).

Scheurvorming in beton

In beide gevallen was een betonnen console van een galerijplaat op de eerste verdieping aangereden door een vrachtwagen. De console is geraakt en in horizontale richting verplaatst. Ter plaatse van de oplegging (bevestiging aan de wand) was scheurvorming zichtbaar.

Constructief geïnjecteerd

In overleg met onze constructeur voor het VVUV systeem hebben wij een herstelplan gemaakt. De console is rechtgezet, betonschades zijn gerepareerd en de scheuren zijn constructief geïnjecteerd. Als laatste is zeker gesteld dat de console haar oorspronkelijke draagkracht weer heeft door het aanbrengen van carbon ankers.

Vanaf de kopse kant zijn in de console gaten rond 20 mm geboord tot 600 mm in de achterliggende wand. In het gat is een carbon anker rond 14 mm verlijmd. Tenslotte is het gat rond 20 mm afgewerkt en de console in kleur gecoat.

Betonherstel zonder overlast

Het grote voordeel van deze methode is dat er geen sloopwerkzaamheden hoeven te worden verricht en er snel versterkt kan worden omdat er niet eerst een nieuwe prefab betonnen console moet worden gemaakt. De bewoners hebben geen enkele overlast ondervonden mede doordat er geboord wordt met diamant.

 

 

Bekijk hier al onze projecten op het gebied van Betonreparatie & betonrenovatie.