Emissievrij aanbrengen vlonders Vogelbuurt Dordrecht

Afgelopen jaar zijn we weer begonnen met het aanbrengen van Vlonders in de Vogelbuurt in Dordrecht. Bij dit project gaan we samen met Woonbron inzetten op duurzaam, emissievrij en ecologisch bouwen en renoveren.

Emissievrij renoveren

We zijn gestart met het thema emissievrij renoveren, dit doen we samen met o.a. Mourik door het inzetten van elektrisch aangedreven machines. Zoals een knikmops, shovel, en een graafmachine, die Mourik samen met een Nederlands ontwikkelingsbedrijf heeft laten maken voor inzet in de toekomst. De machines hebben een groot accupakket waarmee we met een volgeladen accu een dagproductie kunnen halen. Verder zijn alle gereedschappen op accu, vanaf een schroeftol tot een trilplaat voor het opnieuw straten van de tuinen. Zelfs het aggregaat hebben we ingeruild voor een grote batterij op wielen die voldoende stroom geeft om elke dag een menger te gebruiken en ons te voorzien van verlichting.

Investering in een schoner en gezonder werkmilieu

Voordelen van deze manier van werken is zowel voor ons en voor de bewoners; denk aan minder geluidsoverlast, geen uitlaatgassen en veel minder onderhoud.

De aanschafkosten van deze machines zijn hoog, maar dit is een investering in een schoner en gezonder werkmilieu van onszelf en onze kinderen in de toekomst.

Ecologisch en duurzaam bouwen

Intussen werken we verder aan de ontwikkelingen op het gebied van ecologisch en duurzaam bouwen. Denk dan aan waterberging, groene daken en inzet van Solar.